torstai 10. heinäkuuta 2014

Valmistuneita KYHäilyjä ja muutakin



KYHäilyjä on taas muutama valmistunut ja eilen sain vihdoin aikaiseksi päätellä vielä langat, se kun ei kuulu mun lempparihommiin ja usein muuten valmiit sukat odottelee päättelyitä pitkän aikaa.
 
 


KYH5 eli naisten lila-kirjavat nilkkasukat, lankana vaaleanlila 7 veljestä sekä Karamelli Polkka, joka harmittavasti näköjään poistui uusimmasta värikartasta. Lankaa kului 74 grammaa. Koko on noin 38.
 
 
 

KYH19 eli kirjavat vauvasukat jälleen omalla muunnelmalla alkuperäisestä mallista ja lankana tällä kertaa Regia 6-fädig Square Color. Mukava lanka neuloa ja kiva, kun koko ajan langassa tapahtui jotain. Lankaa meni näihin söpöläisiin 45 grammaa.




Turkoosit vauvasukat omalla muunnelmalla Novitan Woolista. Lankaa meni 38 grammaa. Nämä olivat KYHin ulkopuolelta.



 


KYH6, miesten sukat noin kokoa 43 beigestä ja petroolista 7 veljeksestä. Langankulutus 178 grammaa.





KYH16, miesten noin 44-kokoiset sukat 7 veljestä Linnut Fasaanista ja petroolista 7 veljeksestä. Lankaa meni 179 grammaa.



KYH2 eli naisten pitkävartiset Triojäätelö-sukat (se mulle tuosta langan värityksestä tulee mieleen) kokoa 38. Langankulutus näissä 173 grammaa. Pohkeen takana menee "valepalmikko", josta kuva alla, vaikkakin näkyy melko huonosti. Omista jaloista on hieman haastavaa saada vähänkään onnistuneita kuvia :)



Heinäkuun langankuluts tähän mennessä 687 grammaa.

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Ompelukoneen ulvontaa

Ihanaa, vihdoin kesä ja lämmin on täällä! Mä niin tykkään! Ja kun vielä sattui loma alkamaan viikonloppuna, niin mikäs tässä on ollessa.

Innostuin pitkästä aikaa kaivamaan ompelukoneen esille ja tällaisia olen saanut aikaan:









Kahvipussit ovat päässeet hyötykäyttöön. Näihin kaikkiin kasseihin meni 12 kahvipussia kuhunkin. Kassit on vuoritettu, jotta kestävät paremmin käyttöä ja omasta mielestäni ovat viimeistellymmän näköisiä, kun sisäpuolen saumat eivät näy. Kantohihnoja varten ostin kangaskaupasta nylonnauhaa ja kun meinasin pyllylleni lentää kuullessäni hinnan (1,10 euroa/metri ja kassiin menee 3 metriä), tajusin, että kuormaliinathan on ihan samaa materiaalia ja varmasti kestävät. Satuin niitä löytämään hintaa 80 senttiä/ 3m, joten nyt on hetkeksi materiaalia.

Ihan näin paljoa meillä ei kotona kahvia mene, pusseja olen kerännyt työpaikaltani sekä äitini on pistänyt omalla työpaikallaan keräyksen myös pystyyn. Seuraavana haaveena olisi saada kasaan 12 Brazil-pussia, niistä tulis aika hieno keltainen kassi. Saludo-kassista ei enää montaa pussia puutu, joten se valmistunee ennen Brazil-kassia.