lauantai 23. marraskuuta 2013

Lapasestahan se lähti

Jämälankalaatikkoa on tullut tyhjennettyä ja tässä taas tuloksia:


Siniset sukat 7 veljestä ja 7 veljestä Polkkaa, kaikki jämistä. Lankaa näihin meni 147 grammaa ja kokoa on 38.



Naisten vihreät lapset Jussia ja jämälankoja näihin meni 76 grammaa. 44 silmukkaa, peruskiilapeukalo ja nauhakavennukset kärjessä.



Ruskeasävyiset junasukat Nalle-jämiä, kulutus 38 grammaa.



Ihmeen hyvn osui raidat kohdakkain näissä naisten lapasissa. Lankana 7 veljestä Raita-jämät muutaman vuoden takaa. 44 silmukalla lankaa kului 76 grammaa.



Vaaleanpunaiset lapaset vaaleanpunaista 7 veljestä Opi villasukka (?)-lankaa ja musta-harmaan sävyisiä 7 veljestä Polkan jämiä. Kämmenpuoli sileää neuletta vuorokerroksin kummallakin värillä, kämmenselässä "rikottua helmineuletta". Lankaa näihin meni 78 grammaa.

Marraskuun langankulutus tähän mennessä 923 grammaa ja vielä olis viikko tehokasta neulomisaikaa.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Marraskuun SNY-paketti

Taas on kuukausi mennyt ja posti kiikutti jälleen paketin Salaiselta Neuleystävältäni.

Ja tällainen paketti tuli tällä kertaa:



Paketista paljastui kerä Nalle Taikaa, Roosa Nauha-sukkaohjekuvasto, kynttilöitä, suklaata ja kortti.

Mistä ihmeestä SNYni arvasit, että juuri tuota lankaa viimeksi kaupassa mietin, ostaako vaiko eikö. En sitten ostanut, mutta nyt mulla on sitä. Suklaista osa katosi jo parempiin suihin ennen kuvan ottoa. Kynttilöitä meillä kuluu todella paljon, joten ne ovat aina tervetulleita. Ohjekuvastoa en vielä ehtinyt tarkkaan selata, mutta enköhän siihenkin joku päåivä paremmin perehdy.

Ensi kuussa sitten paljastuu, kuka pakettien takana on ollut, jännää.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Raitaa käsiin ja jalkoihin

Vitsi, kun aina meinaa olla niin pimeää, ettei meinaa nähdä neuloa saati sitten kuvailla tekeleitään. Joten tässäpä kuluneen viikon aikaansaannoksia:


Oranssi-punaraidalliset sukat taas jälleen peruskauraa, oranssilla 7 veljeksellä ja punasävyisellä 7 veljestä Nostalgialla. Kokoa noin 37 oleviin sukkiin upposi lankaa 156 grammaa, osa oransseista jämälaatikosta.



Turkoosi-vihreät tein meidän ekaluokkalaisen toiveesta. 36 silmukalla tulee melko hyvänkokoiset tuollaisen 7-vuotiaan käteen. Lankaa näihin meni 51 grammaa, kaikki jämälankalaatikosta. Ihan peruslapanen, kiilapeukalolla.



Punasävyiset lapaset kanervan väristä Jussia ja viininpunaista 7 veljestä. Nämä ovat naisten kokoa, 40 silmukalla. Langankuluts 67 grammaa.

Lapasia olisi muutamat peukaloa vailla, kunhan tässä taas innostuisi. Tarvitsisin 3,5-milliset 15-senttiset sukkapuikot, tarvii siis varmaan suunnata Karnaluksiin ;) Vois tulla puikoille hintaa :D Kolmosen puikkoja mulla on noin lyhyinä versioina ja ne on kyllä todella näppärät esim. lasten sukkia neuloessa ja voisivat toimia peukaloissakin hyvin.

Marraskuussa on lankaa kulunut yhteensä 508 grammaa, josta suuri osa jämälankalaatikosta.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Raitoja jämistä

Jämälaatikon sisältö pääsi hyötykäyttöön, kun päätin tän kuun aikana tyhjentää sitä vähintään kilolla. Jämiä kun on päässyt "vähän" kertymään... Pelkkiä 7 veljeksiä tai vastaavia yli 4,3 kg, Nallen vahvuisia en ole vielä uskaltanut edes punnita... Voiko ihmisellä olla liikaa lankaa? Mun mielestä ei, koska nytkään ei tahdo aina löytyä sopivaa väriä tai ainakaan sitä ei ole riittävästi mun tarpeisiin. Mut nyt on tehtävä niistä, mitä on, niin saa jämälaatikkoa vähän tyhjennettyä.

Ensin valmistui nämä:


Lankana antrasiitit 7 veljeksen jämät ja pinkki raidoitus Jussia. Jämiä kului yhteensä 118 grammaa näihin 38-kokoisiin sukkiin.

Seuraavaksi puikoille persikanvärinen (langasta ei varmaa tietoa, todennäköisesti itsevärjätty 7 veljestä) ja toinen pinkki (Jussi)


Näihin kului lankaa 116 grammaa ja nekin jämälaatikosta kaikki.

Marraskuu siis korkattu 234 gramman kulutuksella ja tästä jatketaan. Lapasia olis muutamat peukaloita vailla...

perjantai 1. marraskuuta 2013

Lokakuun ja sukkasadon viimeiset

Niin vaihtui lokakuu marraskuuksi ja Sukkasato loppui. Ehdin vielä ennen kuun vaihdetta saamaan valmiiksi nämä, noin 40-kokoiset sukat:


167 grammaa meni 7 veljestä Polkkaa vihreäsävyisenä. Lokakuun kokonaislangankulutus siis 1144 grammaa.

Näistäkin sukista jäi pienet nöttöset lankaa, jotka päätyivät jämälankalaatikoihin. Marraskuun tavoitteeksi otin pienentää jämälankojen varastoani kilolla. Pelkkiä 7 veikkoja tms. on jämälankoina 4309 grammaa, Nallen vahvuisia en ole vielä punninnut, mutta varmaan pari kiloa löytyy niitäkin...